Βουδαπέστη: Συγκοινωνίες και Μετακινήσεις


Αεροδρόμια:

- Το διεθνές αεροδρόμιο της Βουδαπέστης Budapest Ferenc Liszt International Airport (BUD) γνωστό και ως Ferihegy International Airport (BUD) βρίσκεται σε απόσταση 16 χλμ νοτιοανατολικά από το κέντρο της πόλης.

Βρείτε Φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Βουδαπέστη τα οποία μπορείτε να κλείσετε στα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά πρακτορεία της Ελλάδας: airtickets.gr - petas.gr - travelplanet24.com

Περισσότερες πληροφορίες για το αεροδρόμιο της Βουδαπέστης.

Από το Αεροδρόμιο στο Κέντρο της Βουδαπέστης:

Λεωφορεία:
Κατά την διάρκεια της ημέρας (4.00-23.00) Το λεωφορείο 200Ε αναχωρεί από τα Terminals 2 με προορισμό τον τερματικό σταθμό της γραμμής 3 του μετρό Kobanya-Kispest κάθε 10 λεπτά. Η συνολική διαδρομή του λεωφορείου 200Ε μέχρι την γραμμή μετρό Kobanya-Kispest και από εκεί μέχρι το κέντρο της Βουδαπέστης είναι 50 λεπτά περίπου.

Κατά την διάρκεια της νύχτας 23.00 με 1.00 συνεχίζεται να χρησιμοποιείτε το 200Ε. Από τις 1.00 έως τις 4.00 τα μεσάνυχτα, εξυπηρετεί το λεωφορείο 900, το οποίο αναχωρεί από τα Terminals 2 κάθε 30 με 60 λεπτά.

Ταξί:
Σε ταξί από το αεροδρόμιο για το κέντρο θα πληρώσετε περίπου 6500 HUF (22 EUR) αναλόγως την κίνηση.

Εκτός τα ταξί ως πιο οικονομική λύση για το κέντρο της πόλης, προτείνετε το Airport Shuttle Minibus, μια υπηρεσία όπου οι επιβάτες "μοιράζονται" τη διαδρομή και τα κόστη, αρκεί να πηγαίνουν στην ίδια περιοχή.

Λεπτομέρειες για την μεταφορά από το Αεροδρόμιο Ferenc Liszt στο κέντρο της Βουδαπέστης.


Μόλις Φτάσετε στην Βουδαπέστη - Μετακίνηση:

Με μετρό:
Το μετρό της Βουδαπέστης είναι εύκολο στην χρήση του και μπορείτε να φτάσετε οπουδήποτε στην Ουγγρική Πρωτεύουσα γρήγορα και άνετα.

HEV (προαστιακός σιδηρόδρομος):
Ο Προαστιακός εξυπηρετεί κυρίως κοντινές πόλεις και χωριά στην Βουδαπέστη, όπως τα πανέμορφα χωριά Szentendre και Godollo.