Μετρό ΒουδαπέστηςΜετρό: Το σύστημα μετρό της Βουδαπέστης Διαθέτει 4 κύριες γραμμές με 52 σταθμούς συνολικά. Αποτελείτε από την Μ1-Κίτρινη Γραμμή, Μ2-Κόκκινη Γραμμή, Μ3-Μπλε Γραμμή και την νέα Γραμμή Μ4-Πράσινη Γραμμή, η οποία άρχισε να λειτουργεί την άνοιξη του 2014.
Δείτε παρακάτω αναλυτικά τις γραμμές του μετρό σε χάρτες PDF, κάντε κλικ στους αριθμούς.

Το μετρό της Βουδαπέστης είναι εύκολο στην χρήση του και μπορείτε να φτάσετε οπουδήποτε στην Ουγγρική Πρωτεύουσα γρήγορα και άνετα. Ο σταθμός του μετρό Deak Ferenc ter (κεντρικός μεταφορικός κόμβος) που βρίσκεται στην πλατεία Deak Ferenc στο κέντρο της πόλης είναι ο μόνος σταθμός μετρό που ενώνει τις τρεις κύριες γραμμές Μ1, Μ2, και Μ3, όπου συγκλίνουν μεταξύ τους και εκτός από το μετρό μπορείτε να πάρετε λεωφορείο ή τραμ για οποιοδήποτε άλλο σημείο της Βουδαπέστης.

Το μετρό λειτουργεί καθημερινά από τις 06.00 το πρωί μέχρι τις 12.30 το βράδυ. Το εισιτήριο που θα έχετε διαρκεί για 2 ώρες και δεν ισχύει για τη μεταφορά σας με λεωφορεία.

* Για παράδειγμα αν θέλετε να πάτε από το Αεροδρόμιο προς το κέντρο της Βουδαπέστης και ανάποδα θα πρέπει να πάρετε την Γραμμή Μ3 σε συνδυασμό με το Λεωφορείο 200Ε.

Εκτυπώστε τους επίσημους χάρτες PDF του Μετρό και Προαστιακού της Βουδαπέστης. (Κάντε κλικ στους χάρτες για να κατεβάσετε τα αρχεία PDF).

 


(HEV) Προαστιακός Σιδηρόδρομος: Ο Προαστιακός Αποτελείται από 4 γραμμές, από τις οποίες μόνο 2 γραμμές είναι άμεσα  συνδεδεμένες με το σύστημα του Μετρό (Γραμμή 5 και Γραμμή 8-9). Οι γραμμές 6 και 7 συνδέουν το κέντρο της πόλης μόνο με λεωφορεία και τραμ. Ο Προαστιακός εξυπηρετεί κυρίως κοντινές πόλεις και χωριά στην Βουδαπέστη, όπως τα πανέμορφα χωριά Szentendre και Godollo.

 

* Για παράδειγμα αν θέλετε να πάτε στο Szentendre, θα πρέπει να πάρετε την γραμμή 5 του προαστιακού.
Όλοι οι χάρτες παρέχονται από την Δημόσια Υπηρεσία Μεταφορών της Βουδαπέστης »: BKK
* Δείτε τα Αξιοθέατα της Βουδαπέστης ανά Γραμμή Μετρό και Προαστιακού