Αεροδρόμιο Βουδαπέστης (BUD)


Το διεθνές αεροδρόμιο της Βουδαπέστης Budapest Ferenc Liszt International Airport (BUD) γνωστό και ως Ferihegy International Airport (BUD) βρίσκεται σε απόσταση 16 χλμ νοτιοανατολικά από το κέντρο της πόλης και πήρε το όνομα του από τον διάσημο Ούγγρο συνθέτη Franz Liszt (Ουγγρικά Liszt Ferenc).

Το αεροδρόμιο Budapest Ferenc Liszt International Airport (BUD) είναι το κύριο αεροδρόμιο που εξυπηρετεί την Ουγγρική πρωτεύουσα και μακράν το μεγαλύτερο από τα πέντε διεθνή εμπορικά αεροδρόμια της χώρας, και εξυπηρετεί πτήσεις σε εσωτερικούς, ευρωπαϊκούς και άλλους μακρινούς προορισμούς.


Το αεροδρόμιο της Βουδαπέστης έχει σήμερα έναν κύριο Τερματικό σταθμό Terminal σε λειτουργία, το Terminal 2, παλαιότερα υπήρχε και το Terminal 1 το οποίο έχει κλείσει. Ο κύριος Τερματικός σταθμός Terminal 2 χωρίζεται σε δύο μικρότερους τερματικούς το Τ2Α και το T2B.

Το Terminal 2A: Είναι το τερματικό που λειτουργεί για όλες τις πτήσεις εντός του Σένγκεν.
Το Terminal 2B: Είναι το τερματικό που λειτουργεί για τις πτήσεις εκτός Σένγκεν.

Το αεροδρόμιο χρησιμεύει ως βάση και για low cost αεροπορικές εταιρίες όπως η Ryanair και η Wizzair, ενώ το 2015, περίπου 10 εκατομύρια επιβάτες χρησιμοποίησαν το αεροδρόμιο, που αντιπροσωπεύει ένα 13 % ανάπτυξη και ένα νέο ρεκόρ στην επιβατική κίνηση.Οι Εγκαταστάσεις του αεροδρομίου περιλαμβάνουν τα συνήθη, καταστήματα αφορολόγητων ειδών, ΑΤΜ για συνάλλαγμα, ταχυδρομείο, εστιατόρια, τουριστικές πληροφορίες καθώς και υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων.

Το λεωφορείο 200Ε αναχωρεί από τα Terminals 2 με προορισμό τον τερματικό σταθμό του μετρό Kobánya-Kispest.

Ταξιδέψτε από Αθήνα προς Βουδαπέστη με απευθείας πτήσεις της Aegean Airlines σε μόλις δύο ώρες, ή με Austrian Airlines (μέσω Βιέννης). Πετάξτε από Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη με ανταπόκριση πτήσεων των Olympic Air και Aegean Airlines μέσω Αθήνας.