Ιαματικά Λουτρά Γκέλλερτ (Gellert Thermal Baths)

Τα Ιαματικά Λουτρά Γκέλλερτ (Gellert Thermal Bath) είναι από τα πιο γνωστά της Ευρώπης και από τα κορυφαία συγκρότημα με εξωτερικές και εσωτερικές πισίνες Ιαματικών Λουτρών της Βουδαπέστης.

Τα παγκοσμίου φήμης Λουτρά Γκέλλερτ, βρίσκονται στο ίδιο κτίριο με το ξενοδοχείο Danubius Hotel Gellert στην πλευρά της Βούδας, που χτίστηκε μεταξύ 1912 και 1918 σε στιλ Αρ Νουβό.

Αναφορές σε Ιαματικά νερά σε αυτήν τη θέση μπορούν να βρεθούν ήδη από τον 13ο αιώνα.


Φωτογραφία: Chiara Salvadori

Οι θερμές πηγές που τροφοδοτούν τα Ιαματικά Λουτρά προέρχονται από τον Λόφο Γκέλλερτ και οι Τούρκοι τα χρησιμοποίησαν κατά διάρκεια παραμονής τους στην Ουγγαρία το 16ο και 17ο αιώνα.

Σήμερα, τα Λουτρά Γκέλλερτ έχουν ανακτήσει την αρχική του μεγαλοπρέπεια και την παλιά τους αίγλη μετά τις πρόσφατες ανακαινίσεις και αποκαταστάσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2006 και το 2007, με την εκπληκτική αρχιτεκτονική που μοιάζει με καθεδρικούς ναούς. 
Το συγκρότημα Λουτρών και Σπα, μέρος του διάσημου Hotel Gellert, προσφέρει 12 διαφορετικές θερμές πισίνες, εσωτερικές πισίνες, ιαματικά λουτρά καθώς και εξωτερική πισίνα.

Φωτογραφία: EricK1968


Φωτογραφία: flickr


Φωτογραφία: Pavel Tvrdy

Τα Λουτρά Γκέλλερτ, μπορεί να βρίσκονται στο ίδιο κτίριο με το ξενοδοχείο Hotel Gellert αλλά λειτουργούν ανεξάρτητα από αυτό. Οι τιμές δωματίων περιλαμβάνουν μία δωρεάν είσοδο στα Ιαματικά Λουτρά Γκέλλερτ και για κάθε πρόσθετη χρησιμοποίηση τους το ξενοδοχείο χορηγεί έκπτωση 50% στην κανονική τιμή του εισιτηρίου.

Κλείστε το ξενοδοχείο σας στο Hotel Gellért - Booking.com
Ξενοδοχείο: Danubius Hotel Gellért ★★★★
Το εντυπωσιακό ξενοδοχείο βρίσκεται στις όχθες του Δούναβη. Μοιράζεται το κτήριο με τα διάσημα Gellért Spa.
Βαθμολογία: 7,8
Booking.com


Για τους επισκέπτες μόνο των Ιαματικών Λουτρών απαιτείτε κανονικό εισιτήριο.


Φωτογραφία: Niklas Kuhlmann

Ακόμη και αν δεν θέλετε να δοκιμάσετε τα ιαματικά νερά, κάντε μια βόλτα στο μπροστινό μέρος για να δείτε την όμορφη αρχιτεκτονική του κτηρίου και να πιείτε έναν καφέ στο υπέροχο Cafe Gellert.


Φωτογραφία: snoeziesterre