Περιήγηση στην Βουδαπέστη με τα λεωφορεία ανοιχτής οροφής (Hop on Hop Off bus)

Απολαύστε τη φανταστική θέα από την ανοιχτή οροφή του λεωφορείου και δείτε τα καλύτερα σημεία ενδιαφέροντος και αξιοθέατα της Βουδαπέστης σε μία περιήγηση πολλαπλών στάσεων με τα λεωφορεία Hop on Hop Off  bus.

Με τα λεωφορεία (Hop On Hop Off) μπορείτε να κατεβείτε και να ανεβείτε από το λεωφορείο σε οποιαδήποτε από τις προγραμματισμένες στάσεις του και να δείτε τα βασικά αξιοθέατα για λίγα λεπτά μέχρι να ξανά ξεκινήσει το λεωφορείο για το επόμενο αξιοθέατο.Ενώ η διαδρομή ολοκληρώνεται μέχρι να φτάσετε στο αρχικό σημείο από όπου ξεκινήσατε.

Σε αυτές τις διαδρομές μπορείτε ακόμα να μην επιβιβαστείτε στο λεωφορείο με το οποίο ξεκινήσατε στην αρχή, γιατί θέλετε να καθίσετε λίγο παραπάνω στο σημείο και να δείτε την περιοχή και τα αξιοθέατα εκεί, να τραβήξετε μερικές φωτογραφίες παραπάνω, να κάνετε τα ψώνια σας ή να πιείτε τον καφέ σας. Για αυτό τον λόγο υπάρχει η δυνατότητα να επιβιβαστείτε σε ένα άλλο λεωφορείο Hop on Hop Off της εταιρείας (συνήθως κάθε 20 με 30 λεπτά περνάνε) για να συνεχίσετε την περιοδεία με το ίδιο φυσικά εισιτήριο.

Ή μπορείτε να μείνετε στο ίδιο λεωφορείο με τις σύντομες στάσεις σε κάθε αξιοθέατο και να ολοκληρώσετε την περιήγηση σας έτσι. Και φυσικά μπορείτε να τερματίσετε την περιήγηση σας σε οποιαδήποτε στάση θέλετε.

Αυτό μπορείτε να το κάνετε όλη την ημέρα αν θέλετε, μέχρι τελικά το λεωφορείο να φτάσει στο σημείο από όπου ξεκίνησε η περιοδεία.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε τα αξιοθέατα πιο ξεκούραστα, κυρίως αν υπάρχουν μικρά παιδιά ή για άλλους λόγους που αποφεύγετε το περπάτημα.Υπάρχουν κάποιες προγραμματισμένες διαδρομές με 2 συνήθως γραμμές και συνολικά 28 στάσεις που καλύπτουν τα περισσότερα σημεία ενδιαφέροντος της Βουδαπέστης.

Υπάρχει η Κόκκινη γραμμή, η οποία έχει 21 στάσεις, με συνολική διάρκεια 2 ώρες και τα λεωφορεία περνάνε κάθε 15 με 30 λεπτά περίπου από τις προγραμματισμένες στάσεις.

Υπάρχει και η Μώβ γραμμή, η οποία αποτελείται από 7 στάσεις, με συνολική διάρκεια 40 με 60 λεπτά και τα λεωφορεία περνάνε κάθε 60 λεπτά περίπου από τις προγραμματισμένες στάσεις.


Το εισιτήριό ισχύει για 48 ώρες διάρκειας από την πρώτη φορά που θα το χρησιμοποιείτε, αναλόγως τι θα αγοράσετε. Υπάρχει η δυνατότητα για Audio Guide και στα Ελληνικά.

Αφού κάνετε κράτηση, τα εισιτήρια θα σας αποσταλούν μέσω e-mail, τα οποία θα πρέπει να τα εκτυπώσετε και απλά να τα δείξετε στον οδηγό των λεωφορείων hop on hop off που θα χρησιμοποιήσετε. Καλή ξενάγηση!